Autoritatea britanica a serviciilor financiare (FSA) a contactat trei banci de talie internationala pentru a negocia preluarea inistitutiei de credit britanice Bradford & Bingley (B&B), aflata in criza financiara, conform unui articol publicat de Sunday Telegraph, citat de Reuters, scrie NewsIn.
Banca spaniola Banco Santander, banca olandeza ING si National Australia Bank au fost contactate de reprezentantii FSA cu intentia de a gasi un cumparator pentru B&B, puternic afectata de cresterea costurilor de finantare in perioada crizei creditelor, a spus o sursa apropiata, citata de Sunday Telegraph si preluata de Reuters.

Banca B&B a negat implicarea in astfel de negocieri. "Nu suntem informati in legatura cu cele trei banci. Posibilitatile de finantare ale bancii sunt solide si avem un nivel bun de capitalizare", a spus un purtator de cuvant al B&B.

B&B a fost afectata de cresterea costurilor de finantare cauzata de criza creditelor si se confrunta si cu sporirea datoriilor, in urma deteriorarii mediului economic de pe pietele din Marea Britanie.

Guvernul britanic a facilitat, miercuri, preluarea HBOS, cea mai mare banca de credite ipotecare din Marea Britanie, de catre rivala Lloyds TSB, pentru a tempera ingrijorarile bancilor in privinta tranzactiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri