Presedintele bancii britanice Lloyds TSB, care a preluat, la inceputul saptamanii, rivala HBOS pentru 12 miliarde lire sterline, a anuntat ca vrea sa transforme grupul bancar in una dintre primele 10 banci ale lumii in urmatorii cinci ani, potrivit editiei online a cotidianului Times, scrie NewsIn.
Presedintele bancii Lloyds, sir Victor Blank si directorul executiv, Eric Daniels, intentioneaza sa foloseasca largirea grupului bancar ca mijloc de extindere pe pietele din Europa, dar si in alte regiuni.

Banca spaniola Santander, cu o capitalizare de 101 miliarde dolari ocupa pozitia a noua in topul celor mai mari 10 banci din lume, in timp ce banca franceza BNP Paribas, are o valoare de piata de 89 miliarde dolari si se situeaza pe pozitia a zecea in clasament.

In urma fuziunii dintre bancile britnice Lloyds si HBOS, grupul bancar va avea o valoare de piata de 52 miliarde dolari, plasandu-se pe pozitia 23 in clasamentul celor mai mari banci din lume.

Cu toate acestea, Blank a avertizat ca banca Lloyds se va putea extinde pe pietele straine doar dupa integrarea completa a recentei achizitii, care ar putea dura pana la trei ani.

"Am profitat de aceasta oportunitate, dar vom fi precauti si o vom folsi ca platforma de crestere pe pietele din strainatate. Aceasta este dorinta mea, dar mai intai va trebui sa finalizam fuziunea celor doua banci", a explicat Blank.

Directorului executiv al bancii britanice HBOS, Andy Hornby, i-a fost oferit un post in cadrul grupului bancar, acesta urmand sa preia, probabil, conducerea operatiunilor bancare din Marea Britanie.

Noul grup s-ar putea numi Lloyds Group, renuntanduse la numele bancii HBOS, desi toate subsidiarele bancii vor continua sa opereze, iar investitorilor HBOS le va fi oferita o participatie de 44% in cadrul noului grup bancar.

Blank a adaugat ca pentru a face o noua achizitie cel mai potrivit loc ar fi Europa Continentala. "Nu sunt sigur ca acesta va fi singurul loc", a mentionat, insa, acesta.

Nivelul de economisire in urma fuziunii dintre cele doua banci este estimat la peste 1 miliard lire sterline, provenit din reducerile de personal si din fuziunea operatiunilor bancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri