Mitsubishi UFJ Financial Group, cel mai mare grup bancar japonez dupa active, a anuntat ca vrea sa cumpere intre 10% si 20% din actiunile Morgan Stanley, una dintre ultimele banci de investitii de pe Wall Street.
"Mitsubishi UFJ va cumpara intre 10% si 20% din actiunile comune ale Morgan Stanley, bazandu-se pe valoarea contabila a titlurilor", potrivit unui comunicat al bancii japoneze.

La mijlocul saptamanii trecute, in plina panica bursiera, bancile de investitii Goldman Sachs si Morgan Stanley suferit pierderi majore. Zvonurile privitoare la o fuziune posibila intre Morgan Stanley cu o banca comerciala cum ar fi Wachovia sau la o alianta cu un fond suveran chinezesc au luat amploare in context.

Duminica, Goldman Sachs si Morgan Stanley au renuntat la statutul de banci de investitii, pentru a avea acces la imprumuturile oferite de Federal Reserve.

Pietele financiare americane se confrunta cu turbulente accentuate de la inceputul saptamanii trecute, dupa ce Lehman Brothers, a patra banca de investitii din lume, a anuntat ca intra in faliment, iar Merrill Lynch, a treia banca mondiala de investitii, a fost preluata de Bank of America.

Cel mai mare grup de asigurari din lume, American International Group (AIG) a fost salvat de la faliment de banca centrala americana, Federal Reserve, care a preluat aproape 80% din actiunile AIG, pentru un imprumut de 85 de miliarde dolari.

Ca efect al problemelor, pietele internationale de capital au inregistrat scaderi semnficative, din Statele Unite si Marea Britanie, pana in Rusia si China, scrie NewsIn.

Prabusirile institutiilor financiare survin la un an de la declansarea, in august 2007, a crizei creditelor de pe pietele internationale, ca urmare a problemelor de pe segmentul creditelor ipotecare cu grad mare de risc din Statele Unite
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri