Criza de pe pietele financiare a scos la lumina practici "perverse" din sistemul de plata bancar, ceea ce ne ofera posibilitatea sa le schimbam, a spus ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, citat de Reuters si preluat de NewsIn.

Ministrii europeni ai finantelor au acuzat frecvent cresterea consistenta a salariilor si a indemnizatiilor acordate directorilor executivi ai companiilor, desi masurile luate de acestia s-au dovedit a fi de multe ori de rau augur pe pietele de capital afectate de turbulente.

"Cand sistemul de plata, calculat pe termen scurt, produce turbulente pe pietele financiare afectand intregul sector, cred ca este cazul ca autoritatile publice si cele de reglementare sa intervina si sa faca propuneri", a spus Lagarde in cadrul unui interviu acordat postului de radio Europe 1.

Franta detine in prezent presedintia Uniunii Europene, care se schimba o data la sase luni, iar Lagarde va prezida reuniunea ministrilor de finante (ECOFIN), din octombrie, ceea ce ii va oferi posibilitatea sa aduca in discutie modificarea sistemului de plati din sectorul bancar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Greciei i-a sunat ceasul: Date CHEIE in calea catre un posibil GREXIT