In urma acordului incheiat in decursul acestei zile, conform unor surse apropiate, casa de brokeraj Nomura va detine controlul diviziei de investitii bancare si a celei de tranzactii bursiere.

Compania japoneza Nomura a castigat licitatia pentru preluarea afacerilor din Asia ale bancii Lehman Brothers, declarata falimentara, in fata rivalei britanice Barclays, competitia dintre cele doua continuand pentru operatiunile din Europa ale bancii americane.

Operatiunile din Asia ale bancii Lehman Brothers se extind din Australia pana in China, incluzand Japonia, Singapore si Thailanda. Nomura nu a preluat inca divizia sud-coreeana a banci din cauza reglementarilor din sectorul bancar, insa problemele vor fi solutionate in urmatoarele saptamani.

Citeste si:

Tranzactia va permite casei japoneze de brokeraj sa se extinda pe pietele asiatice cu o rapiditate "mult mai mare decat ne-am fi asteptat" in urma cu doar doua saptamani, a apreciat o sursa avizata.

Compania Nomura va integra, cel mai probabil, toate operatiunile din Asia ale bancii Lehman, modificand doar imaginea acestora, din dorinta de a deveni o casa de brokeraj recunoscuta pe plan mondial, nu doar national.