Morgan Stanley a acceptat sa vanda un pachet de actiuni in valoare de 8,5 miliarde dolari bancii japoneze Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, accelerand transformarea intr-o banca comerciala si marindu-i sansele de supravietuire in perioade economice agitate, scrie Reuters.

Acordul preliminar de investitii anuntat luni vine la o zi dupa ce Morgan Stanley si Goldman Sachs Group Inc au primit aprobare pentru a deveni holdinguri bancare, sub reglementarea Federal Reserve.

Acordul cu Mitsubishi, cea de-a doua banca din lume din punct de vedere al depozitelor, a determinat cresterea cotatiei actiunilor Morgan Stanley cu 14%, chiar daca indicele Securities Broker-Dealer a coborat cu 9,4%.

Mitsubishi va achizitiona o participatie de 20% in cadrul Morgan Stanley, la un pret de 31,75 dolari/actiune, valoarea de piata a titlurilor Morgan de la sfarsitul lunii august, suma achitata in numerar, precizeaza o sursa apropiata discutiilor. Depasind nivelul de 9,9%, Mitsubishi trebuie sa primeasca aprobarea din partea autoritatilor de reglementare si antitrust, potrivit NewsIn.

In ultimele doua saptamani, criza fara precedent a dus la schimbarea raportului puterii in cadrul marilor firme financiare de pe Wall Street. Bancile de investitii se confrunta acum cu stricta reglementare a Federal Reserve, pentru a-si asigura supravietuirea pe termen lung, ca institutii mai stabile, chiar daca mai putin rentabile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si