Morgan Stanley a acceptat sa vanda un pachet de actiuni in valoare de 8,5 miliarde dolari bancii japoneze Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, accelerand transformarea intr-o banca comerciala si marindu-i sansele de supravietuire in perioade economice agitate.
Acordul preliminar de investitii anuntat luni vine la o zi dupa ce Morgan Stanley si Goldman Sachs Group Inc au primit aprobare pentru a deveni holdinguri bancare, sub reglementarea Federal Reserve.

Acordul cu Mitsubishi, cea de-a doua banca din lume din punct de vedere al depozitelor, a determinat cresterea cotatiei actiunilor Morgan Stanley cu 14%, chiar daca indicele Securities Broker-Dealer a coborat cu 9,4%.

Mitsubishi va achizitiona o participatie de 20% in cadrul Morgan Stanley, la un pret de 31,75 dolari/actiune, valoarea de piata a titlurilor Morgan de la sfarsitul lunii august, suma achitata in numerar, precizeaza o sursa apropiata discutiilor. Depasind nivelul de 9,9%, Mitsubishi trebuie sa primeasca aprobarea din partea autoritatilor de reglementare si antitrust, potrivit NewsIn.

In ultimele doua saptamani, criza fara precedent a dus la schimbarea raportului puterii in cadrul marilor firme financiare de pe Wall Street. Bancile de investitii se confrunta acum cu stricta reglementare a Federal Reserve, pentru a-si asigura supravietuirea pe termen lung, ca institutii mai stabile, chiar daca mai putin rentabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri