"Decizia noastra se bazeaza pe conditiile dure din pietele financiare, precum si perspectiva precauta asupra mediului de afaceri din 2009", a declarat un purtator de cuvant al bancii.

"Pietele continua sa fie competitive si dificile, dar strategia abordata ne ofera o pozitionare stabila, pregatindu-ne pentru un nou val de crestere globala, atunci cand aceasta va fi reluata", a adaugat acesta.

Disponibilizarile curente se adauga valului anterior de peste 80.000 de concedieri in sectorul bancar, din ultimele 18 luni, in contextul in care cea mai mare criza financiara de la Marea Depresie se accentueaza, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Citeste si:

Sucursalele din Marea Britania vor reduce numarul angajatilor cu circa 500, cele din Europa si Statele Unite 300, urmand ca aproximativ 100 de angajati ai filialelor din Hong Kong sa fie disponibilizati.

HSBC a fost una dintre primele banci ce au resimtit efectele crizei ipotecare "subprime" din Statele Unite si a avut pierderi de 18,7 miliarde dolari, de la inceputul crizei globale a creditelor.