Debutul la Bursa din Varsovia nu se va face cu emisiunea a unor noi actiuni, ci prin translatarea actiunilor listate la Budapesta, metoda cunoscuta si sub numele de passporting. Dupa listare, banca va fi inclusa in indicele principal al WSE WIG 20, conform unui comunicat al institutiei.

Presa internationala sustine ca vizita de astazi a presedintelui OTP, Sandor Csanyi, in Polonia, cu ocazia discutiei despre listarii, la WSE este legata si de o posibila fuziune cu cea de-a doua banca poloneza ca marime, PKO BP.

Surse neoficiale declara ca primul stagiu al planului priveste un schimb de actiuni intre cele doua institutii financiare. Sursa mai sustine ca CEO-ul OTP va avea o intalnire in aceasta saptamana cu ministrul finantelor din Polonia.

Citeste si:

OTP, cu o capitalizare de circa 7,5 miliarde de euro va majora capitalizarea bursei poloneze, care se afla acum in jurul cifrei de 195,5 milioane de euro.

Banca este detinuta in proportie de 80% de investitori straini si doar 3% sunt in propietatea statului ungar. In urma listarii, OTP va deveni a 26 companie straina din cele 366 de firma listate la WSE.