Elvetia ar putea urma alte economii europene in recesiune, iar banca centrala a Elvetiei va incerca sa relanseze cresterea economica prin micsorarea dobanzii cheie, conform institutului elvetian pentru cercetarea ciclurilor economice (KOF), citat de Newsin.

Produsul intern brut (PIB) ar Elvetiei va creste cu numai 0,3% in anul urmator, dupa un avans de 1,9% in acest an, mentioneaza institutul economic.

"Putem sa o numim o scurta recesiune tehnica, in jurul sfarsitului de an", a spus intr-o conferinta seful KOF, Jan-Egbert Sturm. Institutul de cercetare economica estimeaza ca PIB-ul Elvetiei va scadea in al patrulea trimestru al acestui an si in primul din 2009, respectand astfel definitia unei recesiuni tehnice.

KOF a prevazut pentru acest an o crestere economica de 2% si de 1,8% pentru anul viitor. "Incetinirea economica poate fi comparata cu explozia bulei "dot-com" in 2001. Pe termen lung, insa, va fi mai putin pronuntata si de mai mica durata", a adaugat institutul KOF.

Economia elvetiana ar trebui sa revina la o crestere de 1,5% in 2010, dar in general economia mondiala va creste intr-un ritm mai temperat decat in anii anteriori, precizeaza institutul de cercetare economica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si