Pretul petrolului si-a continuat, luni, declinul si a scazut sub 106 dolari/baril, din cauza aprecierii dolarului, ajutat de optimismul generat de o posibila aprobare a planului american de salvare a sectorului financiar.
Liderii Congresului au spus ca au incheiat, duminica, un acord preliminar, insa persista intrebarea daca planul de salvare, ce ar utiliza banii contribuabililor pentru a rascumpara credite ipotecare neperformante, ar readuce increderea in pietele turbulente si ar pune capat unei recesiuni adanci, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Pretul petrolului tranzactionat pe piata americana, cu livrare in noiembrie, a scazut cu 1,09 dolari, la 105,85 dolari/baril, extinzand coborarea de vineri, de 1,13 dolari.

Petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a ieftinit cu 82 centi, la 102,72 dolari/baril.

“Petrolul se ieftineste din cauza aprecierii dolarului. Cred, de asemenea, ca pietele sunt prudente in legatura cu planul de salvare a bancilor si exista sentimentul ca pachetul riscant de masuri ar putea afecta cererea de petrol”, a declarat analistul din cadrul Australia & New Zealand Bank (ANZ), Mark Pervan.

Oficialii americani se pregatesc sa voteze, luni, crearea unui fond guvernamental de 700 miliarde dolari pentru a rascumpara credite neperformante si a ajuta la aplanarea crizei financiare, in contextul in care doua mari banci europene aflate in impas financiar pareau a fi in pragul nationalizarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri