Liderii Congresului au spus ca au incheiat, duminica, un acord preliminar, insa persista intrebarea daca planul de salvare, ce ar utiliza banii contribuabililor pentru a rascumpara credite ipotecare neperformante, ar readuce increderea in pietele turbulente si ar pune capat unei recesiuni adanci, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Pretul petrolului tranzactionat pe piata americana, cu livrare in noiembrie, a scazut cu 1,09 dolari, la 105,85 dolari/baril, extinzand coborarea de vineri, de 1,13 dolari.

Petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a ieftinit cu 82 centi, la 102,72 dolari/baril.

Citeste si:

“Petrolul se ieftineste din cauza aprecierii dolarului. Cred, de asemenea, ca pietele sunt prudente in legatura cu planul de salvare a bancilor si exista sentimentul ca pachetul riscant de masuri ar putea afecta cererea de petrol”, a declarat analistul din cadrul Australia & New Zealand Bank (ANZ), Mark Pervan.

Oficialii americani se pregatesc sa voteze, luni, crearea unui fond guvernamental de 700 miliarde dolari pentru a rascumpara credite neperformante si a ajuta la aplanarea crizei financiare, in contextul in care doua mari banci europene aflate in impas financiar pareau a fi in pragul nationalizarii.