Presedintele american George W. Bush s-a declarat ieri seara dezamagit dupa ce Camera Reprezentantilor a respins planul administratiei sale de salvare a bancilor, dar a promis ca, alaturi de consilierii sai economici, va lucra la o strategie care sa combata criza financiara americana, informeaza AFP, citat de NewsIn.

"Sunt dezamagit de votul din Congresul american in privinta planului de salvare. Am conceput un plan de aceste dimensiuni, pentru ca avem o problema mare", a spus Bush cu ocazia unei intrevederi cu presedintele ucrainean Viktor Iuscenko.

"Voi discuta cu consilierii mei economici dupa intalnirea cu presedintele (Iuscenko) si vom lucra cu membrii Congresului, cu liderii lor, ca sa vedem cum putem merge inainte", a adaugat seful Casei Albe.

"Strategia noastra este de a continua sa atacam frontal situatia economica si vom lucra sa dezvoltam o strategie care sa ne permita sa progresam", a mai spus presedintele american, care considera ca in cele din urma Congresul va adopta planul.

Planul Paulson de salvare a bancilor, in valoare de 700 de miliarde de dolari, a fost respins luni cu 228 de voturi la 205 de catre Camera Reprezentantilor. Circa doua treimi dintre reprezentantii republicani au respins planul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fost consultant la Casa Alba: Islamului ii lipseste un Vatican al lui
Setari Cookie-uri