Euro castiga teren in fata dolarului

Dolarul s-a depreciat usor in fata euro, la o zi dupa ce castigase teren in fata monedei unice, pe fondul sperantelor investitorilor ca planul de salvare a sistemului bancar american va fi, in cele din urma, aprobat, arata Reuters.

Euro s-a apreciat cu 0,2% fata de moneda americana, pana la 1,4115 dolari. Marti, moneda unica pierduse 2,4% in fata dolarului, marcand cea mai mare depreciere din 1999, cand a fost introdusa.

O versiune revizuita a planului de salvare a institutiilor financiare americane, asteptat febril de pietele din toata lumea, va fi supusa votului in Senatul american miercuri, la doua zile dupa respingerea in Camera Reprezentantilor, conform AFP.

Planul administratiei Bush prevedea deblocarea a 700 de miliarde de dolari pentru cumpararea activelor neperformate ale bancilor, puse in dificultate de criza creditelor imobiliare, dar a fost blocat, in mod surprinzator, de Camera Reprezentantilor, potrivit NewsIn.

O versiune revizuita a planului va fi supusa la vot in Senat miercuri seara, dupa Anul Nou evreiesc. Acest vot inseamna ca, in mod exceptional, Senatul se va pronunta inainte ca membrii Camerei Reprezentantilor sa examineze din nou planul, ceea ce este prevazut sa se intample joi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri