Premierul britanic Gordon Brown a intervenit pentru continuarea planului de salvare a celei mai mari banci de economii din regat , Halifax Bank of Scotland (HBOS), printr-o finantarea de 12 miliarde lire sterline, dupa ce dubiile in privinta reusitei planului au sporit, scrie Times Online.

Valoarea de piata a bancii HBOS a scazut cu peste 1 miliard de lire sterline, marti, din cauza deprecierii titlurilor bancii cu pana la 20%. In conditiile actuale, investitorii se tem ca actionarii bancii Lloyds TSB vor bloca acordul de salvare a bancii HBOS.

Sporirea ingrijorarilor l-a determinat pe premierul britanic sa intervina si sa ignore in mod public evolutia pietelor financiare: "Sunt increzator ca preluarea bancii HBOS de catre grupul Lloyds TSB va continua", a insistat acesta, dupa ce, in urma cu doua saptamani, Brown a jucat un rol decisiv in finalizarea tranzactiei, informeaza NewsIn.

Un eventual esec al preluarii HBOS de catre Lloyds ar afecta imaginea premierului britanic si ar ameninta soliditatea grupului bancar HBOS, care are in prezent 20 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si