Tarile membre ale Uniunii Europene (UE) iau in considerare posibilitatea de a crea un sistem comun de garantare a depozitelor bancare ale persoanelor fizice, in contextul accentuarii crizei financiare, potrivit declaratiilor presedintelui Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, citat de AFP.
Ideea este "unul dintre subiectele pe care le analizam cu presedintia UE si cu alte institutii, ca sa ajungem la un acord cu privire la un sistem comun, la un mecanism comun sau la o cooperare intre diferitele sisteme anuntate sau prevazute de statele membre", a declarat Barroso, potrivit NewsIn.

Guvernul irlandez a anuntat marti ca instituie o garantie pe doi ani pentru depozitele de la sase mari banci irlandeze, pentru o mai buna protectie a sistemului bancar national impotriva crizei financiare internationale.

In prezent, statele din UE au fonduri nationale de garantare a depozitelor pana la o anumita limita, diferita in functie de tara.

Astfel, schema de garantare a depozitelor din Romania garanteaza rambursarea depozitelor in banci ale persoanelor fizice pana la un plafon de 20.000 euro/deponent, in timp ce sistemul similar din Franta, mult mai generos, garanteaza depozitele pana la limita de 70.000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri