Euro s-a depreciat in fata dolarului pana la cel mai mic nivel din ultimul an, de 1,3856 dolari, dupa ce jucatorii din piete au redevenit increzatori in moneda americana, datorita aprobarii planului de salvare indistriei bancare americane, de catre Senatul SUA, arata AFP.

Moneda europeana a atins astfel cel mai mic nivel din 18 septembrie 2007, in scadere cu peste13,5% fata de recordul istoric de 1,6038 dolari/euro, atins pe 15 iulie, anunta NewsIn.

Euro, care s-a depreciat miercuri sub nivelul de 1,40 dolari, si-a continuat joi scaderea in fata dolarului, moneda americana fiind sustinuta de aprobarea planului in valoare 700 miliarde dolari, propus de secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, pentru salvarea sistemului bancar.

"Sentimentul de relaxare dupa votul din Senat a dus la revenirea dolarului, iar acest optimism este prudent in asteptarea deciziei de vineri, a Camerei Reprezentantilor", a declarat un analist din cadrul Brown Brothers Harriman, Audrey Childe-Freeman.

Deprecierea euro a fost determinata, de asemenea, de perspectivele sumbre pentru zona euro, afectata de criza financiara si de incetinirea economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
4 sfaturi financiare cand calatoresti in strainatate