Miliardarul american Warren Buffett a investit masiv in ultimele doua saptamani, fidel principiului sau ca perioadele dificile reprezinta oportunitati pentru investitori, cu conditia ca acestia sa fie "curajosi" si sa aiba suficienti bani, relateaza AFP.

Buffett va investi, prin intermediul Berkshire Hathaway, 3 miliarde dolari in actiuni preferentiale emise de compania General Electric, firma simbol a industriei americane, anunta NewsIn.

In decursul ultimelor doua saptamani, printre cele mai grele din istoria bursei, cel mai respectat investitor din mediile financiare a facut plasamente de 12,7 miliarde dolari: 4,7 miliarde in compania de electricitate Constellation Energy, 5 miliarde la banca de investitii Goldman Sachs si 3 miliarde, la General Electric.

Sumele sunt considerabile chiar si pentru Warren Buffett, in varsta de 78 de ani, supranumit de catre admiratorii sai "oracolul din Omaha", referire la oraselul Nebraska din centrul Statelor Unite, unde s-a nascut si traieste in continuare miliardarul american.

"Este o perioada buna pentru noi ca sa investim. De altfel, este o perioada buna pentru oricine vrea sa investeasca, atata timp cat nu o face cu bani imprumutati. Asa ceva ar fi o greseala teribila", a declarat Buffet pentru canalul de televiziune CNBC, atragand atentia ca investitiile recente au fost finantate in intregime din rezervele propriului sau grup.

Din 1964, valoarea actiunilor holdingului Berkshire Hathaway a urcat cu 400.863%, in conditiile in care indicele Standard & Poor's 500 nu a avansat, in aceeasi perioada, decat cu 6.840%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat de bogat era Warren Buffett la varsta ta?