Compania ruseasca de gaze naturale Gazprom a acordat companiei germane E.ON o participatie in exploatarea unor zacaminte de gaze naturale din Siberia, ceea ce pune capat speculatiilor ca patru ani de negocieri ar putea esua, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
E.ON va da inapoi Gazprom o detinere de aproape 1,42% din actiunile companiei rusesti, iar firma germana va primi, in schimb, 25% minus o actiune din proiectul privind zacamintele de gaze naturale de la Iujno Russkoie, au informat, joi, cele doua companii.

E.ON detinuse un pachet de aproape 6,4% din actiunile Gazprom.

Compania germana este a doua firma ce se alatura Gazprom in exploatarea zacamintelor, care produc gaze naturale de la sfarsitul lui 2007, dupa ce BASF a preluat, in aprilie 2006, un pachet de 35% minus o actiune.
Gazprom si E.ON au semnat un memorandum de intelegere cu privire la aceste zacaminte in iulie 2004, dar mai multe runde de negocieri intre reprezentanti ai celor doua firme nu au dus la niciun rezultat, generand speculatii ca negocierile ar putea esua.

Campul de gaze naturale de la Iujno-Russkoie are rezerve ce depasesc 700 miliarde metri cubi de gaze naturale, iar zacamintele vor furniza gaze naturale pentru conducta Nord Stream, pe sub Marea Baltica, pana in Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri