Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat, de la \'pozitiva\' la \'negativa\', perspectiva ratingurilor grupului financiar italian UniCredit si ale subsidiarelor sale HVB si Bank Austria Creditanstalt, ca urmare a efectelor crizei financiare mondiale, potrivit unui comunicat al agentiei de rating, anunta NewsIn.

Agentia de rating a confirmat, totodata, ratingul 'A+' pentru credite pe termen lung in valuta al UniCredit, dar a coborat ratingul individual al grupului bancar de la 'B' la 'B/C'.

Fitch a schimbat, de asemenea, perspectiva subsidiarelor Bayerische Hypo-und Vereinsbank (HVB) cu sediul in Germania si Bank Austria Creditanstalt AG, cu sediul in Austria si a confirmat ratingul 'A' al celor doua banci pentru credite pe termen lung in valuta, ratingul 'F1' pentru credite pe termen scurt in valuta, ratingul individual 'B/C' si ratingul de suport '1'.

"In timp ce profitabilitatea grupului a fost solida, evolutiile recente au fost afectate de scaderea comisioanelor, ceea ce reflecta dificultatile din sectorul de management al activelor si rezultatele negative ale operatiunilor de pe piata", explica analistii agentiei de rating.

Mai mult decat atat, deteriorarea rapida a mediului global si perspectivele macroeconomice negative din Italia si Germania au inrautatit perspectivele pentru o serie de banci din Europa Centrala si de Est, mai arata Fitch.
UniCredit Group a afisat o scadere anuala de 30% a profitului net din primele sase luni ale anului, pana la 3 miliarde euro. In al doilea trimestru al anului, grupul a inregistrat un profit net de 1,9 miliarde euro.

UniCredit este prezent pe piata romaneasca prin UniCredit Tiriac Bank, care detinea a sasea pozitie dupa active la finalul anului trecut, pe piata bancara din Romania. Grupul UniCredit este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI si UniCredit Leasing Fleet Management.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Agentia Fitch confirma ratingul Bucurestiului la "BBB minus"