Autoritatile de politica monetara ale BCE admit "nivelul extraordinar de nesiguranta ce rezulta din ultimele evolutii" ale pietelor financiare afectate de turbulente, a spus presedintele bancii, dupa ce membrii consiliului guvernatorilor institutiei cu sediul la Frankfurt au decis sa mentina dobanda cheie la 4,25%, la sedinta de politica monetara, anunta NewsIn.

"Activitatea economica din zona euro slabeste, in contextul scaderii cererii interne si al inaspririi conditiilor de finantare", a declarat Trichet, la o conferinta de presa.

"Rata anuala a inflatiei ar putea sa se mentina, inca un timp, peste nivelul de stabilitate a preturilor", atrage atentia seful BCE.

Citeste si:

Cu toate acestea, presedintele Bancii Centrale Europene spune ca "riscurile ce ameninta stabilitatea preturilor s-au diminuat, o data cu scaderea cererii de pe piata interna, dar nu au disparut complet".

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, sa mentina dobanda de politica monetara la 4,25%, potrivit unui comunicat al institutiei, masura fiind in conformitate cu asteptarile analistilor.