Probabilitatea incetinirii semnificative a cresterii economice este foarte mare in SUA, dar mai redusa in zona euro, afirma un studiu al Fondului Monetar International (FMI), citat de AFP.
FMI se bazeaza pe o comparatie intre criza actuala si cele precedente si atrage atentia ca "perioadele de turbulente financiare caracterizate prin dificultati in sectorul bancar sunt corelate, adesea, cu perioade de incetinire severa si prelungita a cresterii economice", anunta NewsIn.

Fondul Monetar International a estimat, astfel, ca este "foarte important ca puterile publice sa adopte masuri energice pentru a favoriza refacerea fondurilor proprii in sistemul financiar".

"Importanta nucleului de intermediari in propagarea socurilor financiare la nivelul economiei sugereaza ca politicile economice in stare sa contribuie la refacerea fondurilor proprii ale acestor institutii, in cadrul unui sistem de stabilizare financiara, pot contribui la atenuarea schimbarilor de conjunctura", arata FMI.

Economistii Fondului considera ca "schimbarea de conjunctura ar putea fi mult mai brutala in Statele Unite si ar putea evolua in recesiune. Analiza pentru zona euro arata mai degraba un scenariu de incetinire a cresterii economice decat de recesiune, iar dinamicile par sa evolueze cu un anumit decalaj".

Diferenta consta mai ales in comportamentul populatiei, in conditiile in care americanii economisesc mult mai putin decat europenii, potrivit FMI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri