Olanda doreste un fond comun de salvare a bancilor, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului olandez de Finante, confirmand ca tara sa a facut o asemenea propunere Uniunii Europene, dupa ce Franta a negat pe mai multe voci ca ar fi avut o asemenea initiativa, transmite AFP.
"Ideea este ca tarile europene sa puna fiecare deoparte mijloace pentru injectii de capital in institutiile financiare in cazul in care acestea ar fi in dificultate", a declarat purtatorul de cuvant. Detaliile financiare nu au fost inca precizate, a adaugat ea. Potrivit presei olandeze, Haga vrea ca fiecare tara sa investeasca 3% din PIB in acest fond.

Potrivit acestei surse, planul va fi discutat joi dupa-amiaza la o intalnire dintre premierul olandez Jan Peter Balkenende si presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Initiativa unui plan european de salvare a bancilor, care ar fi de 300 de miliarde de euro potrivit presei, a fost atribuita initial presedintiei franceze a Uniunii Europene, dar Franta a negat la mai multe niveluri paternitatea acestei propuneri.

Insusi presedintele Nicolas Sarkozy a dezmintit categoric joi ca Franta a propus acest fond pentru salvarea bancilor puse in dificultate de criza financiara. "Dezmint si suma si principiul" unui asemenea fond, a raspuns Sarkozy unei intrebari in acest sens.

Surse guvernamentale europene afirmasera miercuri ca Parisul va propune la minisummitul european prevazut sambata la Paris crearea acestui fond, respins cu promptitudine de Germania.

Inaintea lui Sarkozy, si Ministerul de Finante francez dezmintise ca Parisul a propus acest fond. "A existat un schimb de idei, nu exista propuneri franceze, nu exista un plan francez, nu exista un fond francez", au afirmat surse din Ministerul de Finante de la Paris, adaugand ca "Franta nu a vorbit despre nicio suma". "Suma este mentionata intr-un document olandez la care Franta nu s-a asociat", au spus sursele din anturajul ministrului, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri