Premierul rus Vladimir Putin si omologul sau ucrainean Iulia Timosenko au incheiat joi un protocol de acord in vederea rezolvarii sensibilei chestiuni a pretului gazului rus vandut Ucrainei, a informat Kremlinul, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Putin si Timosenko au convenit asupra unui protocol de acord in domeniul gazului, care ar putea servi drept baza pentru un acord intre Gazprom si Naftogaz", a spus un purtator de cuvant, referindu-se la societatile rusa si ucraineana.

Cei doi oficiali au incheiat discutiile la resedinta lui Putin, in apropiere de Moscova.

Timosenko este in vizita in Rusia cu obiectivul afisat de a negocia "pregatirea unui acord pe termen lung pentru livrarea de gaz natural rus" Ucrainei, a informat Kievul marti.

"Avem o posibilitate de a ajunge la un acord strategic asupra pretului pietei, asupra trecerii la pretul pietei", a spus Timosenko, la inceputul intalnirii.

Ucraina este foarte dependenta de Rusia in livrarea de energie si relatiile lor au fost afectate de "razboaiele gazelor" in ultimii doi ani. Cea mai grava criza a fost in ianuarie 2006, cand s-a ajuns la o scurta intrerupere a livrarilor pentru Europa, in conditiile in care aproape tot gazul rus destinat UE trece prin Ucraina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri