Franta a intrat deja in recesiune, a avertizat, vineri, oficiul francez de statistica, atragand atentia ca produsul intern brut (PIB) va scadea cu 0,1% in trimestrul al treilea si al patrulea din 2008, scrie, in editia sa online, publicatia The Daily Telegraph, potrivit NewsIn.
Institutul National de Statistica si Studii Economice - INSEE - estimeaza ca, dupa ce economia Frantei a scazut cu 0,3% in al doilea trimestru, PIB-ul se va micsora cu inca 0,1% in trimestrul al treilea si al patrulea. O recesiune, din punct de vedere tehnic, apare dupa doua trimestre succesive de scadere a economiei.

Guvernul francez a evitat sa foloseasca termenul "recesiune", dar un comunicat al ministerului de finante spune ca "ministrul Christine Lagarde considera acum ca riscul unei cresteri negative in toamna este real", scrie publicatia britanica.

Liderul Partidului Socialist de opozitie, Francois Hollande, a reactionat la prognoza, spunand ca presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a esuat sa sustina economia.

"Da, suntem in recesiune", a declarat Francois Hollande pentru ziarul Le Parisien. "Acest lucru inseamna ca deciziile luate de Nicolas Sarkozy, mai ales alegerile in ceea ce priveste fiscalitatea, se dovedesc neadecvate, ineficiente si au amplificat socul situatiei globale", a spus Hollande.

Economia Europei a scazut in trimestrul al doilea, pentru prima data de la lansarea monedei unice europene acum zece ani. Produsul intern brut a scazut cu 0,2% in zona euro, alcatuita din 15 tari care folosesc moneda unica europeana.

Declinul a fost determinat de o scadere, in trimestrul al doilea, a celor mai mari economii din Europa, Germania si Franta, si de o scadere a economiei italiene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri