Planul a fost adoptat cu 263 voturi pentru si 171 impotriva.

Procedura de vot a fost prelungita cu cateva minute peste cele 15 prevazute in mod normal in cazul votului in Camera.

Camera Reprezentantilor a provocat surpriza si ingrijorare luni, respingand cu 228 de voturi impotriva si 205 pentru planul de salvare a bancilor in valoare de 700 de miliarde de dolari, desi acesta fusese negociat cu reprezentantii ambelor partide.

Miercuri, Senatul a adoptat o versiune modificata a legii, adaugand deduceri fiscale si cresterea limitei de garantare a depozitelor, in speranta de a atrage mai multe voturi, scrie NewsIn.

Citeste si:

Proiectul, intitulat "Legea pentru stabilizarea economica de urgenta din 2008", acorda, cu cinci saptamani inainte de alegerile prezidentiale, putere de decizie si mijloace fara precedent secretarului Trezoreriei, Henry Paulson, pentru a veni in ajutorul sectorului bancar.

Respingerea proiectului initial in Camera Reprezentantilor a provocat caderea brutala a indicelui Dow Jones si burselor din intreaga lume.

Republicanii fusesera cei care refuzasera preponderent sa sustina luni, in Camera, ceea ce ei considera a fi o interventie masiva a statului in sectorul privat pe cheltuiala contribuabililor.

Obiectivul planului este de a da statului mijloacele si autoritatea de a prelua activele neperformante ale institutiilor financiare puse in dificultate de criza imprumuturilor imobiliare cu risc, asa-numitele "subprime". Peste 12 banci au dat deja faliment in Statele Unite.