Austria va urma tendinta Germaniei in garantarea depozitelor bancare ale populatiei, a declarat ieri ministrul de finante, Wilhelm Molterer, care nu a precizat nivelul pana la care va fi acordata garantia, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Molterer a spus ca va discuta masura in cadrul unor sedinte, de luni si marti, cu ministrii de finante din Uniunea Europeana si va face o propunere concreta in cadrul unei intruniri guvernamentale de miercuri.

"Din punctul de vedere al Austriei, masura nu este necesara, bancile noastre fiind bine pozitionate", a spus Molterer intr-un interviu acordat televiziunii nationale ORF.

"Voi propune, insa, sa majoram si nivelul de garantare pentru depozite, pentru a ne asigura ca economiile austriece nu vor fi restrase si transferate in Germania", a adaugat acesta.

Depozitele sunt garantate in prezent in Austria pana la nivelul de 20.000 euro. Exista numeroase programe pentru bancile comerciale, de cooperare si de economii, dintre care cateva ofera deja un plafon de garantare mai mare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri