Reactia de sambata a celor patru tari europene membre ale grupului informal G7 este buna, dar "trebuie urmat de actiuni", a spus directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

Cele patru tari europene membre ale grupului G7, ce reuneste ministrii de finante din cele mai industrializate state ale lumii, au anuntat, sambata, o serie de masuri care sa ajute impotriva crizei financiare si, mai ales, si-au luat angajamentul sa sustina institutiile financiare europene in dificultate, anunta NewsIn.

"Avem nevoie de un raspuns european coordonat, de o linie comuna de aparare", a atras atentia seful FMI.

"Din acest punct de vedere, ceea ce a fost declarat de catre sefii de state si de guverne" ai Frantei, Germaniei, Marii Britanii si Italiei, reuniti sambata la Paris, "merge in sensul in care ne asteptam, dar vorbele trebuie urmate de fapte", spune directorul general al Fondului Monetar International.

Oficialul FMI a afirmat, de asemenea, ca trebuie evitate cu orice pret "deciziile luate in patru colturi ale Europei, fara concertare", intrucat o serie de initiative "luate izolat in ultimele saptamani nu aranjeaza lucrurile". Strauss-Kahn nu a dat, insa, exemple in acest sens.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Misiunea spațială istorică a NASA și SpaceX a fost amânată din cauza vremii
Setari Cookie-uri