Reactia de sambata a celor patru tari europene membre ale grupului informal G7 este buna, dar "trebuie urmat de actiuni", a spus directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.
Cele patru tari europene membre ale grupului G7, ce reuneste ministrii de finante din cele mai industrializate state ale lumii, au anuntat, sambata, o serie de masuri care sa ajute impotriva crizei financiare si, mai ales, si-au luat angajamentul sa sustina institutiile financiare europene in dificultate, anunta NewsIn.

"Avem nevoie de un raspuns european coordonat, de o linie comuna de aparare", a atras atentia seful FMI.

"Din acest punct de vedere, ceea ce a fost declarat de catre sefii de state si de guverne" ai Frantei, Germaniei, Marii Britanii si Italiei, reuniti sambata la Paris, "merge in sensul in care ne asteptam, dar vorbele trebuie urmate de fapte", spune directorul general al Fondului Monetar International.

Oficialul FMI a afirmat, de asemenea, ca trebuie evitate cu orice pret "deciziile luate in patru colturi ale Europei, fara concertare", intrucat o serie de initiative "luate izolat in ultimele saptamani nu aranjeaza lucrurile". Strauss-Kahn nu a dat, insa, exemple in acest sens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri