Austria va urma tendinta Germaniei in garantarea depozitelor bancare ale populatiei, a declarat ieri ministrul de finante, Wilhelm Molterer, care nu a precizat nivelul pana la care va fi acordata garantia, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Molterer a spus ca va discuta masura in cadrul unor sedinte, de luni si marti, cu ministrii de finante din Uniunea Europeana si va face o propunere concreta in cadrul unei intruniri guvernamentale de miercuri.

"Din punctul de vedere al Austriei, masura nu este necesara, bancile noastre fiind bine pozitionate", a spus Molterer intr-un interviu acordat televiziunii nationale ORF.

"Voi propune, insa, sa majoram si nivelul de garantare pentru depozite, pentru a ne asigura ca economiile austriece nu vor fi restrase si transferate in Germania", a adaugat acesta.

Depozitele sunt garantate in prezent in Austria pana la nivelul de 20.000 euro. Exista numeroase programe pentru bancile comerciale, de cooperare si de economii, dintre care cateva ofera deja un plafon de garantare mai mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri