Ministrul german de finante, Peer Steinbrueck, a declarat luni ca nu exclude o majorare a garantiei oferite de guvern bancii Hypo Real Estate (HRE), ce este deja obiectul unui vast plan de salvare de catre stat si alte banci, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Intrebat daca poate exclude o majorare de catre stat a garantiei de aproape 27 miliarde euro, acordate bancii din Munchen saptamana trecuta, ministrul social-democrat a dat un raspuns negativ postului de radio public din Germania, Deutschlandfunk.

In ultimele zile, s-a dovedit ca problemele de lichiditate cu care se confrunta HRE sunt mai grave decat se anticipase. Pana in prezent, Berlinul s-a impotrivit majorarii garantiei acordate saptamana trecuta bancii, insa guvernul ar putea fi nevoit sa isi schimbe pozitia, "pentru a evita o reactie in lant", a explicat Steinbrueck.

Hypo Real Estate Holding AG a primit un ajutor financiar total de 50 miliarde euro (68 miliarde dolari) din partea guvernului german si a mai multor banci si companii de asigurari.

Steinbrueck a spus ca Hypo Real Estate este puternic ancorata in sistemul bancar german si ca falimentul acesteia ar determina o tendinta generalizata de prabusire.

Ministrul de finante a sustinut, de asemenea, pozitia mai multor responsabili politici, ce au cerut demisia presedintelui HRE, Georg Funke.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri