Pretul petrolului a crescut, astazi, la peste 88 dolari/baril, recuperand din pierderile de 6 dolari ce au dus la atingerea celei mai mici valori din ultimele opt luni, in sedinta anterioara, cand investitorii au prevazut o recesiune a economiei mondiale si scaderea cererii de petrol, scrie Reuters.

Guvernele din intreaga lume s-au straduit sa ia noi masuri pentru a controla extinderea rapida a crizei creditelor, pe fondul unei tendinte generalizate de vanzare in cadrul burselor.

Pretul petrolului tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in noiembrie, a crescut cu 75 centi, la 88,56 dolari/baril, marcand prima crestere din ultimele cinci sedinte de tranzactionare.

Scumpirea a avut loc dupa ce pretul petrolului scazuse ieri la 87,56 dolari/baril, coborand pentru prima oara de la inceputul lunii februarie, sub nivelul de 90 dolari/baril.

Petrolul Brent s-a scumpit cu 46 centi, la 84,14 dolari/baril.

Criza ce a debutat anul trecut pe piata ipotecara americana zguduie inca increderea investitorilor din intreaga lume, Suedia, Austria si Danemarca urmand exemplul Germaniei in oferirea de garantii pentru depozitele bancare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Top 10 declarații ale liderilor în angajări din Romania la HR 2.0
Setari Cookie-uri