Titlurile Royal Bank of Scotland (RBS), a doua banca din Marea Britanie, s-au ieftinit astazi cu 39,2% la bursa din Londra, ca urmare a temerilor pentru capitalizarea bancilor britanice, iar un purtator de cuvant a evocat si o "reactie tehnica" la o suspendare, relateaza AFP.

Purtatorul de cuvant a dat asiguari, de asemenea, ca banca nu are probleme de lichiditate sau de capitalizare.

Actiunile RBS, Barclays si Lloyds TSB s-au depreciat masiv, dupa ce BBC anuntase ieri seara ca sefii bancilor solicitasera, la o reuniune cu ministrul de finante Alistair Darling, o recapitalizare rapida de catre guvern, pentru restabilirea increderii.

Purtatorii de cuvant ai celor trei banci au refuzat sa comenteze despre reuniune, la care a participat, potrivit BBC, si guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, Mervyn King, si seful Autoritatii Serviciilor Financiare (FSA), Adair Turner.

RBS a confirmat, totusi, ca la reuniune a fost prezent directorul sau general, Fred Goodwin.

Purtatorul de cuvant al Royal Bank of Scotland a declarat, de asemenea, ca scaderea cotatiei actiunilor bancii este mai ales rezultatul unei suspendari tehnice, dupa efectuarea unor tranzactii foarte mari pe aceste actiuni.

Purtatoarea de cuvant a RBS a mai spus ca banca este "foarte solid capitalizata, cu un nivel bun de lichiditate si o baza buna de depozite ale clientilor".

In 2007, Royal Bank of Scotland preluase, in consortiu cu Fortis si cu banca spaniola Santander, grupul olandez ABN Amro, intr-una dintre cele mai importante tranzactii efectuate vreodata in sectorul bancar. RBS a preluat, printre alte divizii,si afacerile din Romania ale ABN Amro.

"Am platit un pret foarte ridicat pentru ABN Amro", au afirmat reprezentantii RBS. "Ne-am extins, concomitent, expunerea la piete intr-un moment care se dovedeste foarte nefericit", au adaugat reprezentantii Royal Bank of Scotland.

In primavara, RBS a recurs la o majorare de capital cu 12 miliarde lire sterline (15,5 miliarde euro), in contextul crizei financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Brexit deadline pe 31 octombrie - Sa investim in bancile britanice?
Setari Cookie-uri