Presedintele rus Dmitri Medvedev, a anuntat ca statul va acorda credite de 950 miliarde ruble (26,7 miliarde euro) principalelor banci din Rusia, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Presedintele Medvedev (foto) a anuntat decizia la o reuniune de urgenta de la Kremlin, cu scopul de a combate criza financiara mondiala, care a determinat anterior cea mai slaba sedinta de tranzactionare din istoria burselor ruse.

Medvedev a spus ca majoritatea banilor, care sunt oferiti pe cinci ani, vor fi acordati prin cele doua mari banci ale Rusiei, Sberbank si VTB.

Tranzactionarea a fost din nou suspendata, marti, la cele doua burse din Moscova, RTS si Micex, chiar inainte de inceperea sedintei. Luni, principala bursa din Moscova a inchis sedinta cu cea mai mare scadere inregistrata vreodata, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in perspectivele de crestere ale tarii, conform analistilor.

Indicele RTS inregistra, la finalul unei sedinte de tranzactionare marcate de intreruperi, o scadere record de 19,10%. "Este cea mai accentuata scadere dintr-o singura sedinta", a declarat un purtator de cuvant. Indicele a inchis la 866,39 puncte, cu 65% in declin fata de nivelul minim atins la inchidere din mai.

Indicele Micex al Bursei Valutare Interbancare de la Moscova a cazut, de asemenea, cu 18,66%, la 752 puncte, dupa trei suspendari ale sedintei de tranzactionare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri