Guvernul spaniol a anuntat ca va lua propriile decizii in ceea ce priveste garantarea depozitelor bancare, daca Uniunea Europeana (UE) nu reuseste sa ajunga la un acord comun, in contextul in care premierul spaniol a cerut bancherilor o reuniune de urgenta, scrie Reuters, citat de NewsIn.
"Daca nu va exista un acord al UE cat mai curand, ne vom analiza pozitia si vom decide ce vom face", a declarat Solbes, intrebat daca Spania va urma exemplul altor tari si va furniza garantii integrale pentru depozitele bancare pentru populatie.

Solbes a spus ca nu vede de ce ar fi nevoie ca Spania sa isi schimbe nivelul de 20.000 de euro pentru garantiile la depozite, nivel minim raportat la legislatia Uniunii Europene.

Asupra guvernelor europene se creeaza presiuni privind garantarea nelimitata a depozitelor bancare, dupa ce Germania a luat o decizie asemanatoare duminica, iar Austria si Danemarca au urmat modelul.

Aceste decizii reprezinta o provocare pentru intreaga Europa, in conditiile in care bancile sunt, majoritatea, transfrontaliere, iar deponentii isi transfera economiile in bancile care ofera garantii sporite.

"As fi preferat ca nicio tara membra a Uniunii Europene sa nu fi luat decizii unilaterale, pentru ca acestea sunt intotdeauna negative", a spus Solbes. "Daca fiecare tara isi mentine pozitia, atunci trebuie sa vedem care va fi impactul acestui lucru asupra Spaniei", a precizat Solbes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri