Guvernul a mai anuntat deblocarea unei linii de credit de pana la 200 miliarde lire sterline (260 miliarde euro).

Cele opt banci implicate sunt Abbey, ce apartine grupului spaniol Santander, Barclays, HBOS, ce este pe punctul de a fi cumparata de Lloyds TSB, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide Building Society, cea mai mare banca nelistata din Marea Britanie, Royal Bank of Scotland si Standard Chartered.

Cele opt banci s-au angajat sa isi majoreze capitalul cu 25 miliarde lire, bani ce vor fi obtinuti cu ajutorul guvernului, prin vanzarea de titluri preferentiale. Alte 25 miliarde lire vor fi oferite de guvern prin actiuni preferentiale sau actiuni ordinare, scrie NewsIn.

Citeste si:

Toate aceste banci si-au confirmat participarea la planul de salvare.

Cancelarul Alistair Darling, ce a lansat drasticul plan de salvare, a precizat ca banca centrala, Bank of England, se va asigura ca bancile dispun de suficienta lichiditate pentru a-si derula activitatile zilnice, pentru a-i linisti pe detinatorii de depozite si pentru a da un impuls pietei creditelor, paralizate in prezent, conform Times Online.
"Trebuie sa oferim creditare pe termen lung, ce ofera incredere si permite bancilor sa acorde din nou imprumuturi", a mai spus Darling.