FMI anticipeaza o rata de crestere de 7% in 2008, iar apoi de 5,5% din produsul intern brut (PIB), cu excluderea inflatiei, in 2009, comparativ cu un ritm de 8,1% in 2007, potrivit estimarilor economice mondiale.

"In pofida recentei ieftiniri a petrolului, productia ar trebui sa creasca intr-un ritm viguros la exportatorii neti de energie", potrivit unui raport al Fondului.

"Cresterea economica ar putea sa se tempereze considerabil, ceea ce ar reflecta scaderea cererii pe plan international si inasprirea conditiilor de creditare", avertizeaza FMI.

Citeste si:

Rusia este primul exportator mondial de gaze naturale si se afla in permanenta concurenta cu Arabia Saudita pentru locul intai in lume la productia de titei.

Fondul Monetar International arata ca in majoritatea tarilor membre ale Comunitatii Statelor Independente (CSI), alcatuita din fostele tari membre ale Uniunii Sovietice, mai putin tarile Baltice a existat o crestere economica "solida".
"Cu toate acestea, perspectivele de crestere economica se inrautatesc, in conditiile in care zona a fost afectata de criza financiara mondiala, mai ales Kazahstanul si, mai recent, Rusia, care au suferit o pierdere de incredere si un schimb brutal al miscarilor de capital", potrivit raportului FMI.