"Deocamdata, nu vad de ce ar fi nevoie ca guvernul german sa nationalizeze banci, in conditiile in care sectorul bancar a fost suficient de afectat de criza financiara, dar nu la fel de mult ca altele", a declarat Steinbrueck, intr-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt, ce va fi publicat joi.

"Acest lucru ar putea sa se schimbe totusi, pentru ca nesiguranta cu privire la evolutia viitoare a crizei este foarte mare", atrage atentia ministrul german de finante, potrivit NewsIn.

"Acum tine de politicieni sa conlucreze strans cu oficialii sectorului financiar si ai bancilor centrale, ca sa calmeze pietele", a adaugat Peer Steinbrueck.

Citeste si:

Oficialul german a respins, in continuare, planuri privind crearea unui pachet de salvare a intregului sector bancar.
La inceputul saptamanii, oficialul german a vorbit despre posibilitatea de a crea o "umbrela" care sa contribuie la protectia bancilor interne, dar guvernul german a precizat intre timp ca nu vrea sa ofere garantii de stat sectorului bancar.

Sectorul bancar german creste, totusi, presiunile asupra guvernului pentru ca acesta sa sustina ideea unui pachet de salvare pentru banci, pe modelul celui din alte tari, cum ar fi Statele Unite si Marea Britanie.