"Nu exista rezolvari imediate sau facile, dar cred ca noi deja venim cu solutii", a spus Almunia pentru postul national de radio al Spaniei (RNE).

"Chiar daca nu am gasit o solutie definitiva, se iau masuri concertate, iar evenimentele de miercuri, cand un numar mare de banci centrale, incepand cu Banca Centrala Europeana si cu Federal Reserve, au redus simultan dobanzile cheie, reprezinta o actiune deosebit de importanta", a mai spus comisarul european. Aceasta decizie "da un semnal foarte clar pietelor", a insistat Almunia.

Toate masurile care se iau, fie ca este cazul unor ajutoare guvernamentale individuale pentru companiile financiare aflate in dificultate sau finantari ale intregului sistem financiar, trebuie sa permita redobandirea increderii in aceste institutii, a precizat Almunia.

Citeste si:

"Este necesar sa crestem volum de lichiditati din sistem, dupa modelul Bancii Centrale Europene si al altor banci centrale, intrucat piata interbancara, locul de unde fondurile ar trebui sa provina, nu le mai poate genera", a adaugat acesta.

"Lucrurile trebuie schimbate pe piata financiara, pentru ca, in viitor, sistemul financiar nu va semana cu cel care a produs aceste dezechilibre majore", este de parere Almunia.