Banca centrala americana, Federal Reserve (FED), a aprobat acordarea unui nou ajutor financiar, de 37,8 miliarde dolari, companiei de asigurari AIG, ce se confrunta cu grave probleme financiare, scrie Financial Times, citat de NewsIn.
Noua finantare se adauga celei din septembrie, prin care guvernul american a preluat controlul AIG pentru 85 miliarde dolari. Ajutorul acordat vizeaza redresarea operatiunilor prin care compania de asigurari imprumuta titluri de valoare.

Deteriorarea conditiilor de pe piata, a obligat conducerea AIG sa foloseasca o parte din imprumutul de 85 miliarde dolari acordat de guvernul american, pentru acoperirea costurilor tranzactiilor cu obligatiuni si nu pentru finantarea principalelor operatiuni.

Federal Reserve a decis sa acorde un nou imprumut, de 37,8 miliarde dolari, care va permite AIG sa acopere plata garantiilor, desi surse apropiate companiei considera ca masura bancii centrale americane ofera o solutie doar pe termen scurt.

Masura Federal Reserve vine la o zi dupa ce fostii directori executivi ai AIG au fost acuzati de membrii Congresului ca au plecat intr-o vacanta de 370.000 dolari, la doar o saptamana de la salvarea companiei de la faliment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri