Economia europeana s-ar transforma in haos in lipsa regulilor europene cu privire la ajutoarele de stat, a declarat comisarul pentru concurenta Neelie Kroes, respingand cererile de a suspenda aceste reguli in contextul crizei financiare.
"Daca am suspenda sau abandona politica concurentei, am avea o jungla", a spus comisarul intr-un discurs ferm sustinut la o conferinta de la Bruxelles. "Nu avem nevoie de un Vest salbatic", a spus Kroes, adaugand ca orice suspendare a regulilor de concurenta ar fi "o reteta pentru haos".

Executivul european va emite in curand recomandari cu privire la aplicarea regulilor privind ajutoarele de stat, "oferind statelor membre directii clare de urmat in consolidarea sistemului financiar, atat in avantajul economiei, cat si al contribuabilului", a spus ea.

La Bruxelles exista temeri din ce in ce mai mari ca statele membre ignora regulile eruopene, in special in ceea ce priveste limitele ajutorului de stat pentru sectorul privat, in graba lor de a reactiona la tulburarile de pe piete si de a salva banci, transmite Reuters, citat de NewsIn.

Comisia a aprobat mai multe planuri de urgenta pentru stabilizarea sistemului financiar, inclusiv pe al Marii Britanii pentru Bradford & Bingley, si planul Danemarcei pentru banci, dar a exprimat ingrijorare cu privire la altele, printre care initiativa irlandeza de a garanta toate depozitele bancare.

Kroes este de parere ca planul irlandez nu are nevoie de modificari esentiale pentru a fi compatibil cu reglementarile europene, iar Dublinul a rezolvat una dintre temerile CE acordand garnatii si activitatilor bancilor straine din Irlanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri