A patra banca din Grecia, Piraeus Bank, a anuntat luni ca va achizitiona un pachet de 26,98% din actiunile Proton Bank, in cadrul unui schimb de titluri si ca ia in considerare posibilitatea de a cumpara integral banca, scrie Reuters.

Piraeus ofera o actiune proprie pentru fiecare 5,5 actiuni ce apartin Proton, in cadrul unei tranzactii de 33,6 milioane euro (45,51 milioane dolari). Analistii au comentat miscarea ca un posibil inceput al consolidarii pietei grecesti de credite, scrie NewsIn.

"Intentia conducerii bancii este ca urmatoarea etapa sa fie preluarea Proton Bank de catre grupul bancar Piraeus", potrivit unui comunicat.

Proton Bank are depozite de 1,3 miliarde euro, credite de 1,25 miliarde si o retea de 31 de unitati.

Reprezentantii Pireaus spun ca tranzactia va contribui la consolidarea bazei de capital a bancii cu cel putin 200 milioane euro, ceea ce va majora castigurile pe actiune ale bancii.

Analistii spun ca tranzactia ar putea marca inceputul unui val de achizitii in sectorul financiar grecesc, unde numarul institutiilor de creditare mici a crescut semnificativ in ultimii zece ani, datorita cresterii economice solide.

Piraeus Bank Group, concentrat in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centre financiare din Londra si New York, este prezent in Romania prin subsidiara Piraeus Bank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank
Setari Cookie-uri