Mai multe banci centrale isi vor extinde masurile concertate pentru a restabili increderea in piete, urmand sa acorde bancilor credite in dolari, fara limite prestabilite, a anuntat Banca Centrala Europeana (BCE), informeaza AFP, citat de NewsIn.
Banca Centrala Europeana, banca centrala a Marii Britanii (Bank of England) si banca centrala a Elvetiei vor oferi bancilor credite in dolari, cu o rata fixa a dobanzii si pentru o perioada cuprinsa intre 7 si 84 de zile, conform unui comunicat BCE.

Banca centrala a Japoniei, ar putea, de asemenea, sa adopte acest sistem de creditare.

"Bancile vor putea imprumuta orice suma de bani in cadrul acestor operatiuni", au precizat reprezentantii BCE, dorind sa transmita un mesaj ferm pietelor.

Astfel, acordurile "swap" incheiate intre banca centrala americana (Federal Reserve) si bancile centrale europene "vor creste pentru a acoperi cererea de dolari", au spus reprezentantii BCE. Acordurile swap permit bancilor centrale sa aiba acces, pe termen scurt, la imprumuturi reciproce, atunci cand au nevoie de lichiditati pentru stabilizarea pietelor financiar.

"Bancile centrale vor continua sa colaboreze si sunt pregatite sa ia masurile necesare pentru a asigura un nivel suficient de lichiditati pBancile centrale europene vor acorda credite nelimitate in dolari e piete", au adaugat acestia.

Saptamana trecuta, sase mari banci centrale, printre care si BCE, au decis sa reduca dobanzile cheie in incercarea de a opri colapsul bursier si de a reface increderea bancilor, ce refuza sa acorde credite interbancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri