Trezoreria Statelor Unite va prezenta planul de finantare la ora 12.30 GMT, peste jumatate din fonduri urmand sa fie acordate, cel mai probabil, celor mai mari noua banci americane, pentru a resuscita creditarea interbancara, au spus surse apropiate.

Scopul masurilor este de a pune capat crizei economice, informeaza pagina de internet a publicatiei Wall Street Journal, citandu-l pe presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, Chairman Bernanke, arata NewsIn.

Trezoreria Statelor Unite va cumpara participatii in cadrul Bank of America Corp, WellsFargo, Citigroup, JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs, Morgan Stanley si Bank of New York Mellon Corp, au spus doua surse sub anonimat.

Presa americana a indicat si bancile State Street Corp si Merrill Lynch ca posibile beneficiare ale injectiei de capital.

Citeste si:

Japonia s-a alaturat efortului international de redresare a sectorului financiar, anuntand posibila finantare a bancilor regionale, pentru a permite companiilor de mici dimeniuni sa aiba acces la lichiditati.

Tarile mari din Uniunea Europeana (UE) si-au publicat, luni, planurile nationale de salvare a sistemului bancar, care prevad, in total, acordarea a circa 1.500 miliarde euro pentru recapitalizarea bancilor sau garantarea finantarii.

Berlinul a anuntat ca acorda circa 500 miliarde euro, Parisul - 360 miliarde euro, Madridul si Viena, fiecare cate 100 miliarde, iar Lisabona, 20 miliarde euro.

Cifrele publicate de tarile din zona euro se adauga celor anuntate de Marea Britanie, care a deschis calea, saptamana trecuta, cu un ajutor de 380 miliarde euro. Italia a anuntat, de asemenea, ca va cheltui 40 miliarde euro pentru salvarea sistemului bancar.