Cresterea economica a Frantei s-a temperat cu 0,1% in al treilea trimestru, conform bancii centrale a Frantei, care a confirmat deteriorarea mediului economic al tarii, informeaza Reuters.

Oficialii bancii preconizasera o crestere economica de 0,1% in al treilea trimestru, insa datele publicate arata ca Franta a intrat in recesiune economica, dupa ce in al doilea trimestru, cresterea economica se temperase cu 0,3%.

"Acest lucru ne confirma estimarile: impactul crizei financiare se va resimti de la sfarsitul lui august, pe tot parcursul lunii septembrie", a spus un economist al companiei Aurel Leven, Jean-Louis Mourier. "Iar perioada inca nu s-a incheiat, vom continua sa inregistram date economice descurajatoare si in urmatoarele saptamani", a mai spus acesta, citat de NewsIn.

Franta a anuntat luni un ajutor de 360 miliarde euro acordat sectorului bancar, pentru combaterea crizei financiare. Masura a adus optimism pe pietele financiare, dar specialistii estimeaza ca va mai trece o perioada inaninte ca masurile guvernamentale sa isi faca simtite efectele asupra economiei.

Increderea investitorilor in mediul de afaceri a scazut la 87 puncte in septembrie, fata de luna august, cand s-a situat la 94 puncte, conform raportului lunar publicat de banca centrala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Coronavirus: Primul deces raportat in Franta. La cat a ajuns bilantul mondial
Setari Cookie-uri