Cresterea economica a Frantei s-a temperat cu 0,1% in al treilea trimestru, conform bancii centrale a Frantei, care a confirmat deteriorarea mediului economic al tarii, informeaza Reuters.
Oficialii bancii preconizasera o crestere economica de 0,1% in al treilea trimestru, insa datele publicate arata ca Franta a intrat in recesiune economica, dupa ce in al doilea trimestru, cresterea economica se temperase cu 0,3%.

"Acest lucru ne confirma estimarile: impactul crizei financiare se va resimti de la sfarsitul lui august, pe tot parcursul lunii septembrie", a spus un economist al companiei Aurel Leven, Jean-Louis Mourier. "Iar perioada inca nu s-a incheiat, vom continua sa inregistram date economice descurajatoare si in urmatoarele saptamani", a mai spus acesta, citat de NewsIn.

Franta a anuntat luni un ajutor de 360 miliarde euro acordat sectorului bancar, pentru combaterea crizei financiare. Masura a adus optimism pe pietele financiare, dar specialistii estimeaza ca va mai trece o perioada inaninte ca masurile guvernamentale sa isi faca simtite efectele asupra economiei.

Increderea investitorilor in mediul de afaceri a scazut la 87 puncte in septembrie, fata de luna august, cand s-a situat la 94 puncte, conform raportului lunar publicat de banca centrala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri