Deficitul bugetar al Statelor Unite a atins un record de 455 miliarde dolari in anul fiscal 2008, in contextul in care incetinirea economica a redus veniturile, in timp ce cheltuielile pentru razboaie, sustinerea bancilor si ajutoare de somaj s-au majorat, a anuntat Trezoreria SUA.

Deficitul anului fiscal incheiat la 30 septembrie a depasit cele mai recente estimari facute in iulie de Casa Alba, de 389 miliarde dolari, si aproape s-a triplat fata de deficitul bugetar din anul precedent, de 162 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Deficitul a depasit recordul anterior, de 413 miliarde dolari, stabilit in anul fiscal 2004, ce a fost provocat in cea mai mare parte de reducerile de taxe si de finantarea razboiului din Irak.

Analistii sustin ca o posibila recesiune va reduce si mai mult veniturile, iar democratii discuta alte cheltuieli pentru a stimula economia.

"Deficitul bugetar din 2008 e numai o mica parte din ceea ce urmeaza sa vina, in termenii interventiilor guvernamentale pentru a stabiliza pietele financiare si economia", a declarat un economist din cadrul Wrightson ICAP, Lou Crandall.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Citu: Moody's sustine ca alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating
Setari Cookie-uri