La ora 12:20, forintul era cotat cu 266 unitati/euro, dupa ce atinsese un minim de 267,5 forinti/euro.

"Daca ne uitam la regiune, Ungaria este cea mai vulnerabila tara si celelalte monede cad urmand evolutia forintului", a comentat Lukasz Wojtkowiak, analist pentru piata valutara la Millennium Bank din Varsovia, citat de Newsin.

Jucatorii sunt din ce in ce mai ingrijorati de nevoia Ungariei de finantare externa si de raportul ridicat intre creditele acordate de banci si depozitele atrase de la clienti, iar forintul a devenit cea mai volatila moneda din regiune.

Citeste si:

Autoritatile ungare au vorbit despre un posibil ajutar din partea Fondului Monetar International (FMI), in caz de urgenta. FMI a trimis, de altfel, o misiune in Ucraina pentru a incepe discutii privind situatia financiara a tarii.

"Ungaria si Ucraina sunt sub o presiune uriasa si este greu de vazut vreo rezolvare la orizont pentru aceste doua tari in acest moment", a declarat un trader din Londra, pentru Reuters, conform Newsin.

Totusi, analistii sustin ca, desi Ungaria este mai expusa decat Polonia, Cehia sau Slovacia, este considerata ca fiind mai stabila decat Ucraina, Romania si Bulgaria si este un caz diferit de cel al Islandei, care se afla aproape de colapsul economic.