"Data fiind nesiguranta de pe pietele de capital, din sectorul imobiliar si din intreaga economie, este rezonabil sa ne asteptam la castiguri mai mici in urmatoarele cateva trimestre", a spus directorul executiv al bancii, Jamie Dimon, citat de NewsIn.

Profitul net al JPMorgan a scazut in trimestrul al treilea la 527 milioane dolari, respectiv 11 centi/actiune, de la 3,37 miliarde dolari, adica 97 centi/actiune, in perioada echivalenta de anul trecut.

Banca a avut pierderi ajustate de 6 centi/actiune, inainte de inregistrarea unui castig unic legat de achizitia bancii Washington Mutual, peste asteptarile analistilor, care anticipau pierderi de 29 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Citeste si:

Actiunile JPMorgan s-au scumpit in predeschiderea pietei, dupa care s-au depreciat si se tranzactionau in scadere cu aproape 1%.

Banca a afisat deprecieri de active de 3,6 miliarde dolari din operatiunile de investitii, ceea ce ridica totalul pierderilor si deprecierilor de active ale JPMorgan, de la declansarea crizei creditelor, la 12,3 miliarde dolari.