Tribunalul municipal din Praga a anuntat marti falimentul a doua faimoase fabrici de cristal si portelan, Sklo Bohemia si Karlovarsky Porcelan, importante puncte de productie ale uneia dintre cele mai prospere industrii din Cehia, relateaza AFP, citat de Newsin.
Decizia definitiva cu privire a cele doua intreprinderi, ce se confrunta de la mijlocul lunii septembrie cu proceduri de insolvabilitate, urmeaza sa fie anuntata in trei luni, potrivit agentiei cehe CTK.

Fabrica Sklo Bohemia, parte a grupului Bohemia Crystalex Trading (BCT), si-a intrerupt activitatea la inceputul lunii octombrie, iar cei 1.230 de angajati nu si-au primit salariile pe luna septembrie.

In cazul producatorului de portelanuri Karlovarsky Porcelan, ce are 1.540 angajati, activitatea va putea continua pana pe 20 octombrie.

Guvernul ceh a refuzat, recent, sa sprijine cele doua societati indatorate, din cauza concurentei producatorilor asiatici si a aprecierii monedei nationale, ce mareste preturile produselor de export.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri