UBS AG, cea mai mare banca din Elvetia, a fost nevoita sa accepte finantare de urgenta in valoare de 59,2 miliarde dolari din partea guvernului, dupa ce a fost creditorul european ce a inregistrat cele mai mari pierderi in urma crizei creditelor, relateaza Bloomberg.
UBS va obtine o injectie de capital in valoare de 6 miliarde franci (5,2 miliarde dolari) din partea guvernului, pentru a o ajuta sa puna bazele unui fond pentru active neperformante in valoare de 60 miliarde dolari, ce urmeaza sa fie sustinut de banca centrala, potrivit unui comunicat al guvernului.

Credit Suisse Group AG a colectat 10 miliarde franci de la investitori, printre care si Autoritatea de Investitii din Qatar si a anuntat pierderi pentru al treilea trimestru, anunta NewsIn.

Masurile vor ajuta bancile sa respecte regulile mai aspre cu privire la capital, ce urmeaza sa fie introduse de Comisia Federala Bancara si sa reduca ponderea activelor riscante in bilantul contabil al UBS. Guvernul planuieste sa majoreze plafonul de garantare a depozitelor si este gata sa garanteze imprumuturile interbancare pe termen lung si scurt, pentru bancile elvetiene

"In sfarsit elvetienii iau masuri", a declarat un analist din cadrul Helvea, Peter Thorne. "Acestia riscau sa ramana in urma concurentilor europeni si sa plateasca pretul unei incetiniri economice", a subliniat acesta.

Banca centrala a Elvetiei va sustine noul fond cu credite de pana la 54 miliarde dolari, potrivit guvernului. Banca centrala va percepe dobanda si va avea dreptul la o parte din profituri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri