UBS va obtine o injectie de capital in valoare de 6 miliarde franci (5,2 miliarde dolari) din partea guvernului, pentru a o ajuta sa puna bazele unui fond pentru active neperformante in valoare de 60 miliarde dolari, ce urmeaza sa fie sustinut de banca centrala, potrivit unui comunicat al guvernului.

Credit Suisse Group AG a colectat 10 miliarde franci de la investitori, printre care si Autoritatea de Investitii din Qatar si a anuntat pierderi pentru al treilea trimestru, anunta NewsIn.

Masurile vor ajuta bancile sa respecte regulile mai aspre cu privire la capital, ce urmeaza sa fie introduse de Comisia Federala Bancara si sa reduca ponderea activelor riscante in bilantul contabil al UBS. Guvernul planuieste sa majoreze plafonul de garantare a depozitelor si este gata sa garanteze imprumuturile interbancare pe termen lung si scurt, pentru bancile elvetiene

Citeste si:

"In sfarsit elvetienii iau masuri", a declarat un analist din cadrul Helvea, Peter Thorne. "Acestia riscau sa ramana in urma concurentilor europeni si sa plateasca pretul unei incetiniri economice", a subliniat acesta.

Banca centrala a Elvetiei va sustine noul fond cu credite de pana la 54 miliarde dolari, potrivit guvernului. Banca centrala va percepe dobanda si va avea dreptul la o parte din profituri.