Merrill Lynch & Co a afişat în al treilea trimestru o pierdere netă de 7,5 miliarde dolari, din deprecierea activelor şi din creditele neperformante, relatează Reuters.
Instituţia financiară, care a acceptat luna trecută o ofertă de preluare din partea Bank of America, a declarat că pierderea netă aplicabilă acţionarilor obişnuiţi s-a adâncit la 5,58 dolari/acţiune, de la 2,3 miliarde dolari, echivalent cu 2,82 dolari/acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut, anunta NewsIn.

Pierderea a fost mai mare decât nivelul de 5,18 dolari/acţiune, estimat de analişti în cadrul unui sondaj Reuters.
Merrill, asemenea fostelor concurente Lehman Brothers şi Bear Stearns Cos, s-a străduit să supravieţuiască crizei creditelor, ce a afectat grav afacerile cu credite ipotecare.

În iulie, Merrill a vândul un portofoliu de active neperformante în valoare de 30,6 miliarde dolari firmei private Lone Star Funds, înregistrând o depreciere a activelor şi efectuând o majorare de capital în cadrul procesului, însă măsura nu a fost suficientă pentru a pune capăt problemelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri