Noul magazin va fi construit in Pleven, va avea o suprafata de peste 7.000 metri patrati si 400 locuri de parcare. In plus, centrul de distributie Metro Cash&Carry Pleven va avea 220 de angajati si va comercializa o gama de peste 60.000 de articole alimentare si non-alimentare, anunta NewsIn.

"Acesta este al zecelea magazin deschis de retailerul german in Bulgaria. In Pleven, compania va urmari atragerea de clienti din domeniul alimentar, hotelier sau firme de catering", a declarat directorul general al Metro Cash&Carry Bulgaria, Willi Beisheim.

Acesta a adaugat ca peste 60% din gama de produse a companiei este aprovizionata de producatori bulgari.

Citeste si:

Metro intentioneaza sa mai deschida sapte centre de distributie noi in Bulgaria, pe termen lung. Unul dintre acestea va fi magazinul din Plovdiv care va fi inaugurat la finele lunii noiembrie, plus alte doua unitati in Sofia. In plus, trei magazine din Sofia si Varna vor fi renovate.

Metro Cash&Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 600 de magazine cash&carry. Cu peste 100.000 de angajati, la nivel mondial, compania a atins vanzari de 31,7 miliarde euro. Metro Cash&Carry este o divizie de vanzari a Metro Group care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri 64,3 miliarde euro. Compania numara peste 280.000 de angajati si opereaza in aproximativ 2.200 de locatii din 31 de tari.

In Romania, Metro Cash&Carry s-a lansat oficial in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Astazi, reteaua de magazine numara 23 de centre de distributie: in Bucuresti - patru centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate doua centre, si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures si Arad.